Βιογραφικό

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Watford στην Αγγλία, ένα μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία Συνεδρίων και ένα άλλο στη μετάφραση από το Πανεπιστήμιο της Mons στο Βέλγιο, εργάστηκα ως διερμηνέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το Νοέμβριο του 1998. Tο 1999 εξαιτίας προσωπικών αναζητήσεων βρέθηκα για πρώτη φορά μπροστά στην εξειδικευμένη κινησιολογία ως πελάτισσα. Ένα χρόνο αργότερα, η ζωή μου είχε αλλάξει τόσο πολύ, τόσο εύκολα και ανώδυνα, τόσο γρήγορα, που αναρωτήθηκα τι έκανε η κινησιολόγος για να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Έτσι, από περιέργεια και λόγω των αλλαγών που παρατήρησα στη ζωή μου, ξεκίνησα το ταξίδι μου στον κόσμο της εξειδικευμένης κινησιολογίας. Τα πρώτα χρόνια η εκπαίδευσή μου ήταν εντατικότατη, μέχρι να ολοκληρώσω το βασικό κύκλο σπουδών και να συμπληρώσω τις 1000 ώρες που χρειάζονται επισήμως για να εγγραφώ στην IASK (International Association of Specialized Kinesiologists). Στη συνέχεια, αρχίζοντας να δουλεύω ως εξειδικευμένη κινησιολόγος συνειδητοποίησα πως στην ουσία προχώρησα ή καλύτερα συμπλήρωσα τη δουλειά της διερμηνείας με μια ακόμα γλώσσα, πιο καθολική και παγκόσμια, αυτή του σώματος! Συνέχισα και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου κάθε χρόνο τόσο στις διάφορες κατευθύνσεις της εξειδικευμένης κινησιολογίας (Educational Kinesiology and Brain Gym, 3in1 concepts, Applied Physiology, Touch for Health, Wellness Kinesiology and Stress Release, Cyberkinetics, Neurokinesiology, LEAP, Hypersens, etc) όσο και σε άλλες μεθόδους (Bal-A-Vis-X, Non Violent Communication, Essential Peacemaking Men and Women, EFT, The Work of Byron Katie, Bal-A-Vis-X) που στόχο έχουν κοινό, να κάνουν τον κάθε άνθρωπο αυτόφωτο και ικανό να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να ορίζει τη ζωή του, να συναλλάσσεται με τους γύρω του, να επιλέγει τον τρόπο αντίδρασής του στα γεγονότα ή τις προκλήσεις της ζωής.

kinesiology

Από όλες αυτές τις κατευθύνσεις και μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποιώ στις ατομικές συνεδρίες, επέλεξα να εκπαιδευτώ στη διδασκαλία του Brain Gym®. Κι αυτό, γιατί μέσα σε τέσσερις μέρες οι συμμετέχοντες αποκτούν πολύ συγκεκριμένα εργαλεία που τους επιτρέπουν να απλουστεύσουν και βελτιώσουν τη ζωή τους στην καθημερινότητα, να βοηθήσουν την οικογένειά τους, να διαχειριστούν τις αντιξοότητες πιο παραγωγικά και με σαφώς λιγότερο άγχος και να μαθαίνουν πιο εύκολα! Το Brain Gym αυτό που σου μαθαίνει είναι … πώς να μαθαίνεις. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου.

kinesiology

Μέσα στα χρόνια αυτά, διαπίστωσα με έκπληξη – ακόμα και για μένα – πόσες πολλές είναι οι αλλαγές και εσωτερικές μετακινήσεις που μπορούμε να κάνουμε μέσα από την κίνηση. Η κίνηση είναι ένα κλειδί  ζωτικής σημασίας για τη μάθηση και την εξέλιξη.

Σε επίπεδο συναισθηματικής τοποθέτησης, συμπεριφοράς, στάσης ζωής. Και πόσο μα πόσο σημαντική είναι η κίνηση για την ακαδημαϊκή μάθηση.